Berserk on varsin fantasiatarina, joka sijoittuu keskiaikaiseen maailmaan, jossa sota on ainainen osa elämää. Tarinan keskipiste on Gats, erittäin voimakas soturi, joka näyttää taistelevan häviävää taistelua maailmaa salassa hallitsevia demoneja vastaan. Sanon näyttää siksi, että näiden ensimmäisten kahden kirjan aikana Gats ehtii kyllä taistella paljonkin, mutta lukijalle kerrotaan varsin vähän hänen taustastaan tai persoonallisuudestaan. Itse asiassa epäilen, että nämä kirjat eivät olisi edes herättäneet kiinnostustani, jos en olisi tutustunut tarinaan jo aikaisemmin animen muodossa. Siitä nimittäin tiedän, että hitaasta alusta huolimatta tarina lähtee kehittymään varsin kiinnostavasti myöhemmin.

Berserk ei missään nimessä ole kevyttä lukemista. Se sisältää paljon raakuutta ja tarinan myöhemmät kiemurat (kolmennesta kirjasta eteenpäin...) eivät ole mistään lasten sadusta peräisin. Demonien jahtaaman Gatsun taistelu karmaa vastaan on kaikkea muuta kuin helppo, eikä hän ole hahmona erityisen lähestyttävä, varsinkaan alussa. Tämä itsessään tekee tarinasta varsin kiinnostavan, koska tämänlaisen hahmon kirjoittaminen vaatii aina kirjoittajalta sekä rohkeutta että taitoa.

Ainakin parin ensimmäisen kirjan piirrosjälki on keskitasoa parhaimmillaan. Tumma tyyli sopii hyvin aiheeseen, mutta sivut ovat usein ahtaan ja täyteenahdetun oloisia.

Wikipediassa


Ajatuksia

Yksi sarjan kantavista teemoista on taistelu kohtaloa vastaan. Päähenkilö Gats kieltäytyy alistumasta siihen, minkä muut sanovat olevan hänen kohtalonsa. Tarinan edetessä näyttääkin siltä, että hän kykenee ainakin jossain määrin vaikuttamaan omaan kohtaloonsa, mutta ei pysty muuttamaan muiden ympärillään olevien elämän suuntaa, osaltaan, koska he eivät ole kykeneviä tai halukkaita muuttamaan sitä.

Itse olen aina uskonut vahvasti siihen, että luomme oman kohtalomme. Tietenkin sattuma vaikuttaa paljon siihen mitä mahdollisuuksia meille on tarjolla ja niin edelleen, mutta jos oikeasti haluaa jotakin, se on saavutettavissa, tavalla tai toisella, muodossa tai toisessa. Saman aikaisesti meidän on kuitenkin otettava vastuu siitä, mitä haluamme, sillä mikään ei tule ilmaiseksi. Liian moni nykyään uskoo, että heillä on oikeus saada kaikki haluamansa valmiina ja ilmaiseksi, vaikka maailma ei oikeasti toimi niin.