Tämä sarjakuva oli pakko merkitä myös kirjat-tagillä ihan siksi, että alunperin nettisarjakuvana julkaistu ~500-sivuinen tarina on minulla käsissä kovakantisena, painettuna teoksena, joka on kirjaimellisesti yksi hienoimmista kirjoista koko hyllyssäni. Ei siis sarjakuvahyllyssä, vaan koko hyllyssä. :)

Redtail's Dream kertoo kuinka kettujen suvun nuorimmainen mokaa revontulien kanssa, joten Hannu ja hänen koiransa Ville päätyvät punahännän uneen korjaamaan asioita, jotta heidän kotikylänsä väki saataisiin takaisin unien maailmasta oikeaan maailmaan. Tarina pohjautuu pitkälti fantasia- ja satumaailmoiden rakenteisiin sekä suomalaisiin mytologioihin. Kun sekaan heitetään hauskat hahmot, kevyt humoristinen ote ja Sundbergin kaunis, kaunis taide, lopputulos on erinomainen sarjakuva, varsinkin kun ottaa huomioon, että kyseessä on ensiteos.

Kyseessä ei ole erityisen syvällinen teos, vaan viihdyttävä pikku (jos sitä sanaa nyt voi käyttää tämän laajuisesta teoksesta) tarina, joka tutustuttaa muut kuin suomalaiset muutamiin oman rikkaan mytologiamme piirteisiin ja muistuttaa taas meille suomalaisille mieleen lapsina kuulemiamme tarinoita revontulen synnystä ja kanteleen voimista. Lopputulos tuo hymyn huulille ja vie ajatukset pois arkielämän harmeista.

Ei siis ihme, että kun nettisarjakuva loppui, Sundberg päätyi vetämään fanien ystävällisestä painostuksesta joukkorahoituskampanjan sen painattamisesta kirjamuodossa - joka menestyi yli odotusten. Sundberg itse on sittemmin siirtynyt seuraavan nettisarjakuvansa Stand Still, Stay Silent pariin, mutta myös sen uudet fanit saavat hyötyä artistin aikaisemmasta menestyksestä, sillä joukkorahoituskampanjan yksi tavoitepalkkioista oli se, että nyt kun kirjat on painettu ja toimitettu, uusi sarjakuva alkaa päivittyä viidesti viikossa. ;) Kirjoja on tosin vielä jäljellä, joten kesämmällä ne tulevat olemaan jälleen saatavissa Sundbergin nettikaupassa, jos jotakuta innostaa saada käsiinsä todella laadukas sarjakuvateos sanan jokaisessa merkityksessä.

Verkkosivut

Stand Still, Stay Silent