Enki Bilal on erittäin taitava sarjakuva-artisti, jonka työt ovat tarinallisesti erittäin haastavaa luettavaa. Hänen Nikopol-trilogiaansa perustuva ja hänen itsensä ohjaamansa ja kirjoittamansa elokuva onkin siksi harvinaista herkkua.

Tarina on Bilal-faneille tuttu: tulevaisuudessa yhteiskunta koostuu jos jonkinlaisista oikeista ihmisistä, ei-ihmisistä, mutanteista, avaruusolioista... Suurkaupungin ylle ilmestynyt pyramidi aiheuttaa ihmetystä ja samaan aikaan kolmekymmentä vuotta jäissä ollut Nikopol putoaa taivaasta ja päätyy pyramidista tulleen haukkapäisen Horuksen kumppaniksi.

Sin Cityn tyyliin sinitaustaa vasten kuvattua näyttelijätyötä ja tietokoneella luotua materiaalia yhdistävä elokuva vetää monia mutkia suoriksi ja mm. Nikopolin hahmo on elokuvassa miellyttävämpi kuin mitä muistan sarjakuva-Nikopolin olleen. Elokuva on kuitenkin tarinallisesti kiehtova ja kuvamaailmaltaan mahtava, vaikka osa tietokoneella tuotetuista ihmis-hahmoista onkin hitusen jäyheitä. Suosittelen joka tapauksessa niin elokuvaa kuin sarjakuvaa kaikille vähänkin haastavammasta materiaalista pitäville.

IMDb:ssä

Toinen arvostelu elokuvateatteri.comissa

Wikipediassa

Enki Bilalista Wikipediassa

Enki Bilalin viralliset sivut