Parhaat sarjat ovat brittiläisiä, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Tästä voi olla niin varma, että jopa minä, joka saan viime vuosien muotivillityksen ja "supernatural romance" -buumin takia helposti näppylöitä vielä yhdestä yliluonnollisia juttuja vilisevästä sarjasta, olin alusta asti melko varma, että Being Human olisi ihan kokeilemisen arvoinen. Ja olihan se. :)

Sarjan asetelma on kiinnostava: se kertoo kolmesta kimppakämpästä asuvasta kaveruksesta. Ainoa vaan, että yksi heistä on vampyyri, toinen ihmissusi ja kolmas kämpän mukana kuvioihin tullut kummitus. @_o Sarjassa tutkitaan sarjan nimen mukaisesti näiden kolmen yritystä elää normaalia ihmiselämää kaikesta huolimatta. Itse asiassa melkein saman sarjan olisi voinut saada aikaan, jos vampyrismin sijasta kyse olisi huumeriippuvuudesta, ihmissuden kirous olisi korvattu itsehillintäongelmilla ja kummitus olisi eristäytyjä. Mystisyyden sijaan sarjan hahmoilla on siis inhimillisiä ongelmia ja reaktioita.

Ja tämä on yksi niistä syistä miksi pidän näistä brittisarjoista. Kaiken ei tarvitse olla tosielämää suurempaa draamaa, vaan aitoa ja oikeaa. Tästä sarjasta on tehty remake Yhdysvaltojen markkinoille ja vaikka jonkin verran kiinnostusta on, sen perusteella mitä olen itseäni sarjasta netissä spoilannut, amerikoissa on otettu kiva alkuasetelma ja heitetty sekaan melkoinen määrä lisädraamaa, jota sarja ei vain mielestäni tarvitse.

Mutta palatakseni varsinaiseen aiheeseen, mikä tahansa sarja, jonka ensimmäisen kauden käytännössä katsoin kahteen kertaan ensi-istumalta, on hyvä ja suositeltavissa. :)

IMDb:ssä

Wikipediassa

Viralliset sivut