Ostinpa sitten viimeisimmät pari osaa Blade of the Immortalia ja totesin, etten oikein enää muistanut miten sankarimme olivat näin pahaan jamaan päätyneet. Eipä sitten auttanut kuin lukea koko roska alusta asti uudelleen. :)

Tarina sijoittuu kertoo menneisyyden Japaniin ja Rin-tytöstä, jonka vanhemmat kilpaileva miekkailukoulu julmasti murhaa. Hän haluaa kostoa ja taivuttelee avukseen Manjin, sadan miehen tappajan, joka ihan sattumalta on kuolematon. Valitettavasti kosto ei aina ole ihan niin helppoa, varsinkin kun vastassa on joukko pahimpia tappajia, joita maa päällään kantaa...

Olen kirjoitellut Bladesta aikaisemminkin, ja kaikki mitä kirjoitin silloin pätee yhä. Mutta näin uusinta lukemalla, kun luin tarinan kokonaisuutena, ei voi kuin vain todeta, että Samura on aivan uskomattoman hyvä tarinan kertoja (sen lisäksi että hän on aivan mahtava artisti...). Tarina etenee loogisesti ja sisältää juuri sellaisia sattumuksia, joita elämä tuppaa tarjoamaan lautasella ihan kiusatakseen. Niin Manji kuin Rinkin (erityisesti Rin...) kasvavat ja kehittyvät tarinan edetessä. Lisäksi tarinan aikajana on realistinen ja hahmot todentuntuisia. Samura näkee vaivaa, jotta lukija ymmärtäisi myös vastustajien aivoituksia ja motivaatioita, sillä maailma ei vain ole ihan niin mustavalkoinen.

Eli kaiken kaikkiaan Blade of the Immortal on tarinankerrontaa parhaimmillaan.

Wikipediassa

Dark Horsella

Fanisivusto