Olen odottanut Fantasiaa DVD:lle kuin kuuta nousevaa ja tulihan se viimein. VHS:ää paremman kuvan- ja äänenlaadun lisäksi DVD-julkaisulla oli pari muutakin yllätystä, kuten alkuperäinen juontaja, joka on useimmista, varsinkin Yhdysvaltojen ulkopuolelle tarkoitetuista uusintajulkaisuista leikattu pois. Lisäksi elokuvaan oli jätetty vanha tauko myös näkyviin. On melko huvittavaa ajatella, että ennen pari tuntisissa elokuvissakin oli keskellä tauko. Nykyään sen mittaiset elokuvat ovat enemmän normi kuin poikkeus, mutta taukoja ei niissä kyllä näy.

Itse Fantasia on aina ollut suosikkejani Disney'n musiikkipainotteisimmista elokuvista. Kyseessähän on kooste musiikkitarinoista, joiden taustalla on klassinen musiikki. Mukaan mahtuu niin abstraktimpaa kuin selkeästi tarinaa kertovaa musiikkia ja kuvaa. Suosikkejani ovat aina olleet Bethovenin 6. sinfonia, jonka animaatio oli tuttu jo ennen kuin pääsin näkemään Fantasian ensimmäisen kerran kokonaisuudessaan, sekä Mussorsgskin Yö autiolla vuorella. Schubertin Ave Maria sen sijaan kuullostaa kovin vaisulta, johtuen pitkälti aikakauden äänentoiston puutteista kuorolaulun yhteydessä.

DVD saa lisäpisteitä myös erittäin kiinnostavasta kommenttiraidasta, jossa historioitsija Brian Sibley kertoo elokuvan historiasta ja sen eri osien teosta. Kommenttiraita sisältää hyvinkin paljon kiinnostavaa tietoa, ja sitä oli erityisen hauska kuunnella.

IMDb:ssä

Suomenkielisessä Wikipediassa

Englanninkielisessä Wikipediassa