Tässä on tv-sarja, joka on jostain syystä jäänyt melko tuntemattomaksi, vaikka siinä on vaikka mitä ihanuuksia: Ron Perlman ja Linda Hamilton pääosissa, G. R. R. Martin kirjoitustiimissä, romantiikkaa, seikkailuja, älykkäitä ja ajatuksia herättäviä tarinoita...

Tämä moderni uudelleen kerronta vanhasta sadusta Kaunotar ja hirviö sijoittuu New Yorkiin, jossa tarinan peto, Vincent asuu katujen alla sijaitsevissa tunneleissa yhdessä muiden siellä oman yhteisön rakentaneiden hylkiöiden kanssa. Kyseinen maailma on lämmin ja kotoisa, toisin kuin katujen yläpuolella oleva raaka kaupunki. Hamiltonin esittämä lakinainen Catherine päätyy tähän kätkettyyn maailmaan, kun hän joutuu hyökkäyksen kohteeksi ja Vincent pelastaa hänet. Nämä kaksi rakastuvat ennen kuin Catherinelle selviää Vincentin hirviömäinen ulkonäkö. Ja vaikka he elävät eri maailmoissa, he ovat aina toistensa tukena ja Vincent aina valmis pelastamaan kaunottarensa, kun hänen työnsä syyttäjän toimistossa johtaa hänet kaupungin vaarallisemmilla kujille.

Pelkkä tarinan asettelu on jo herkullinen, mutta lisäksi sarja on erinomaisesti kirjoitettu. Vincent ei ole vain väkivahva hirviö, vaan myös äärimmäisen älykäs ja herkkä yksilö. Sarjassa lainataan kirjallisuutta ja runoutta tasaiseen tahtiin, ja monet seikkailuista käsittelevät aiheita, joita kirjoittajat selvästi ovat halunneet tuoda esiin: korruptiota, vääryyttä, perheväkivaltaa, eri minoriteetteja kohtaavat haasteet, joka päivän moraliteetteja... Parhaimpia jaksoja ovat ne, joissa seikkailu jää vähemmälle ja sen sijaan keskitytään ajatteluun, joskin kyseisen aikakauden sarjana jokaiseen jaksoon kuuluu pakollisena myös jonkinlainen taistelu- tai pelastuskohtaus.

Kokonaisuus on mielestäni yksi 1980-luvun parhaimmista tv-sarjoista, joka kestää erinomaisesti vuosien taakan myös nykypäivänä.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Intro Youtubessa