Disney'n klassikkoelokuvat ovat aina olleet suosikkejani ja monet niistä ovat niin tuttuja, etten muista milloin olen ne ensimmäisen kerran nähnyt. :) Kaikki löytyvät kyllä VHS:inä, mutta uusintajulkaisut DVD:nä tuovat muutaman ison lisän kuvaan: laajakuvaformaatti, mahdollisuus valita kieli ja lisämateriaalit.

Robin Hood on juonellisesti kevyt seikkailu, jossa ei ole sen ihmeempää opittavaa tarinan taustalla. Samalla se on kuitenkin (omasta mielestäni) yksi Disney'n hauskimmista animaatioelokuvista. Eläinhahmojen edesottamukset ovat aina saaneet minut nauramaan kippurassa ja mukana on myös erittäin nokkelaa sanallista huumoria. Kun mukaan heitetään hauskat ja mieleen jäävät laulut, niin kokonaispaketti on vallan mainio.

Animaatioltaan Robin Hood ei missään nimessä edusta Disney'n parhaimmistoa, mutta ihan katsottavaa jälkeä elokuvassa on kuitenkin tehty. Silti, Disney-fani näkee heti, että animaatiossa on käytetty häpeilemättä hyväksi aikaisempien elokuvien yhteydessä tehtyä työtä. Ääninäyttely sen sijaan on taattua Disney-laatua, silläkin uhalla, että mukana on useampi tuttu ääni. :)

Lisämateriaali

Kuten monasti on kyse Disney-DVD:n yhteydessä, lisämateriaalia ei ole paljoakaan mukana. Silti, mukaan mahtuneet pois jääneet kohtaukset ovat ihan kiva lisä jo tutulle elokuvalle.

IMDb:ssa

Wikipediassa

Disney's sivuilla