Tammikuussa SubTv:llä alkanut brittiläinen tv-sarja Merlin (ja jopas olen jäänyt katsomisissani ja bloggailuissa jälkeen) on enemmän tähdätty nuoremmille Potter-faneille kuin oikeasti Arthur-myytistä kiinnostuneille. Sarjan pääpaino on nimenmukaisesti velho Merlinissä, jonka nuoruuden seikkailuja sarjassa seurataan. Luonnollisesti mukana ovat myös koko myytin muu sakki Arthurista aina Nimueen. Varsinaista myyttiä on tulkittu erittäin löyhästi ja minkään sortin historiallisuutta sarja ei myöskään tavoittele.

Silti, onhan se mukavaa nähdä edes jonkin sortin fantasiaseikkailua ihan Suomen tv:stä (siis ainaisten Xena-uusintojen lisäksi), joten vaikka kyseessä ei olekaan suosikkisarjani, niin kyllä sitä paremman puutteessa katsoo, varsinkin kun vanhemmassa näyttelijäkaartissa on ihan kiinnostavia näyttelijöitäkin, kuten John Hurt ja Anthony Head.

Pakko mainita se kiinnostava seikka, että vaikka sarjan tarinassa taika on pahasta ja kiellettyä, sarjassa ei ole mitään kristillisiä elementtejä, eikä edes symboleita. Tämä siitä huolimatta, että juuri keskiajalla kristinusko oli paljon kiinteämpi osa elämää kuin nykyään ja jumalanpalvelus oli osa päivittäistä elämää...

IMDb:ssä

Wikipediassa

Sarjan julkistus subbarilla