Kuten nimestä voi arvata, tämä uusi TV-sarja pohjaa James Cameronin aloittamaan Terminaattori-elokuvien sarjaan. Sarja keskittyy elokuvista tutun Sarah Connorin hahmon ympärille. Hän ja hänen poikansa John Connor, josta oli määrä tulla tulevaisuudessa ihmiskunnan pelastaja, ovat eläneet uskossa, että koneiden hallitsema tulevaisuus on nyt vältetty. Tämä osoittautuu valheeksi, kun Johnin kimppuun hyökkää jälleen terminaattori-robotti ja tulevaisuudesta tullut tyttörobotti pelastaa hänet. Kaiken näköisen tohinan päälle Sarah, John ja tyttörobotti, joka käyttää nimeä Cameron, päätyvät muutaman vuoden verran eteenpäin ajassa ja koettavat jälleen selvitellä miten koneet pääsevät valtaan ja miten ne estettäisiin tällä kertaa.

Vaikkakin kiinnostava idea, elokuvat ovat käyneet tapahtumat läpi jo sen verran monta kertaa, että sarjasta ei oikein saa paljoa enää irti. Puhumattakaan siitä, että kaiken tuon aikamatkailun olisi pitänyt jo aikaa sitten aiheuttaa maailmankaikkeuden tuhoava paradoksi. John Connorin hahmo on kiinnostava: teinipoika, joka on kasvatettu sotilasjohtajaksi, mutta joka koettaa silti löytää paikkaansa maailmassa ja päästä irti ajoittain ylisuojelevan äitinsä otteista. Lena Headeyn Sarah Connor sen sijaan ei vain vedä vertoja Linda Hamiltonin luomalle hahmolle.

Eniten allekirjoittanutta ärsytti suojelijarobotti Cameron. Ensimmäisessä jaksossa hän pystyi ensin esittämään täysin läpimenevästi teinityttöä ja heti, kun paljastuu, että hän onkin robotti, käytös muuttuu täysin. Yht'äkkiä hän ei ymmärrä ihmisiä alkuunkaan, eikä pysty käymään ihmisestä yrittämälläkään. Joko hahmo osaa käyttäytyä kuin ihminen tai ei, tämä ensi kyllä ja sitten ei asetelmä ei todellakaan ole järkevä.

Vaikkakin ajatus Terminaattori-tv-sarjasta on kiinnosta, itse olisin mieluummin nähnyt ensimmäisen elokuvan tarinan uudelleen kerrottuna laajempana tai sarjan, joka sijoittuisi kahden ensimmäisen elokuvan väliin. Tai sitten tarinan, joka sijoittuu pidemmälle tulevaisuuteen ja kertoo ihmiskunnan kamppailusta koneita vastaan. Ajatus ajassa matkustamisesta on myönnettävästi tiukasti mukana alkuperäisessä terminaattori-tarinassa, mutta se alkaa jo kärsiä pahasti inflaatiosta useamman elokuvan jäljiltä ja tarinaan olisi saatu paljonkin materiaalia ilmankin sitä.

IMDb:ssa

Kotisivut