TENKEN on kiinnostava sekoitus historiaa ja scifiä, sillä vaikka tarina sijoittuu määrittelemättömään tulevaisuuteen, jossa maailma yrittää palautua sen saastuttaneesta sodasta, juoni pyörii ikivanhaan shintolaisuuteen perustuvan Tenken-rituaalin ympärillä. Itse festivaali on vuosittainen, mutta joka 50. vuosi eräässä vuoristokylässä suoritetaan erityinen, piilotettu Tenken-rituaali. Rituaalia varten valittu nuori nainen Saki ei kuitenkaan halua osallistua siihen ja karkaa. Hän tutustuu Manakaan ja kun Saki pakotetaan palaamaan kotikyläänsä Tenkeniä varten, Manaka seuraa häntä, sillä koko tilanteessa tuntuu olevan jotain vialla...

Shirain tarinankerronta ei selittele turhia, vaan paljastaa lukijalle vain tarpeellisen. Näemme hyvin vähän siitä millainen  tulevaisuuden yhteiskunta oikeasti on, eikä lukijalle koskaan selviä tarkasti mihin vuoteen tarina sijoittuu tai mitä maailmalle oikeastaan tapahtui. Tarinan kannalta tietoa ei tarvita ja lukija saa täyttää aukot oman tahtonsa mukaan.

Lopputulos on tarina, joka on pohjimmiltaan rakkaustarina, mutta sisältää myös reippaan annoksen mystiikkaa. Ainoat hahmot, jotka todella ovat valokeilassa, ovat Saki ja Manaka, muilla ei tunnu olevan paljoakaan väliä. Ja kokonaisuutena se toimii.

Shirain piirrostyyli yhdistelee kapeaa viivaa mustesiveltimeen tavalla, joka on hieman epätyypillinen mangassa, mutta hyvin kaunista. Se toimii myös hyvin tarinan kannalta, luoden unenomaisia kuvia, jotka ovat haastavia hahmottaa ja sopivat hyvin tarinan mystisien elementtien kuvaamiseen.