Vuonna 1997 julkaistu Fox Animation Studiosin ensimmäinen pitkä animaatio on hyvin perinteinen siitä huolimatta, että siinä hyödynnetään myös tietokoneanimaatiota. Historiallisesta lähtökohdasta eli Venäjän prinsessan Anastasian kohtalosta luotu satu etenee musiikin ja seikkailun myötä onnelliseen loppuun. Kun ohjaajana on sellainen animaatio-veteraani kuin Don Bluth ja ääninäyttelijöinä mm. Meg Ryan, Angela Lansbury, Kelsey Grammer ja Christopher Lloyd, ei ole yllätys, että elokuva toimii. Paikoitellen animaatiossa ja varsinkin tietokoneanimaation ja perinteisen sellaisen yhdistämisessä huomaa kompastuksia, mutta kaiken kaikkiaan nämä virheet ovat pieniä ja helppo antaa anteeksi.

Elokuvaa eteenpäin vievä tekijä on kuitenkin sen erittäin kaunis musiikki. Tässä mielessä kyseessä on perinteinen musikaali: laulut eivät keskeytä juonta, vaan kertovat tarinaa. Lopputulos on hyvin Disney-mäinen (mikä ei ole yllätys, kun ottaa huomioon, että Bluth on ollut Disney-tallissa) ja erittäin katsottava.

DVD:n ekstrat eivät olleet ihmeelliset, mutta oli niitä sentään enemmän kuin useimmissa Disney-DVD-julkaisuissa. Kun heittää sekaan vielä sen, että elokuva on melkoisen iäkäs ja peräisin ajalta, jolloin ekstramateriaalien tekeminen ei ollut tarpeen, niin oikeastaan anti on ihan hyvä.

IMDb:ssä

Wikipediassa