Todd McFarlane loi alkuperäisen Spawnin hahmon vuonna 1992. Vuonna 1998 Japanissa julkaistiin manga-versio tarinasta, jossa seikkailee uusi japanilaissyntyinen, mutta Los Angelesissa asuva ja liikkuva, Spawn.

Spawn-mytologian idea on, että helvetin kahdeksannen renkaan demoni Malebolgia nappaa tuomittuja sieluja, jotka ovat valmiita myymään sielunsa mahdollisuudesta palata elävien kirjoihin, yleensä suojellakseen jotakuta heille läheistä tai kostaakseen kuolemansa, ja tekee heistä Spawneja, helvetinsikiöitä, joilla on mittavat, mutta rajalliset voimat. Kun heidän voimansa loppuvat, he palaavat helvettiin Malebolgian armeijaan.

McFarlanen alkuperäisen sarjan päähenkilö oli Al Simmons, mutta tässä manga-versiossa seikkailee Ken Kurosawa, taitava nuori karateka, joka joutuu nurjalle tielle ja kuolee autopommin uhrina. Hän palaa Spawnina suojellakseen pikkusiskoaan, mutta diilit helvetin kanssa ovat aina nurinkurisia, joten hän palaa seitsemän vuotta kuolemansa jälkeen ja pääsyy sille, että hänen siskonsa kaipaa suojelusta, on hänen oma läsnäolonsa. "Apuna" hänellä on alkuperäisestä Spawnista tuttu Clown aka Violator sekä kieroutuneelta keijukaiselta näyttävä naispuolinen Beelzebub.

Tokoro on lisännyt McFarlanen ideaan paljon mangahtavia piirteitä ja piirrostyyli eroaa suuresti McFarlanen täysissä väreissä loistavasta kynänjäljestä. Toisin kuin alkuperäinen Spawn, joka sisälsi toiminnan ja väkivallan lisäksi erittäin kiinnostavia juonia, manga-versio on varsin perinteinen niin ulkonäöltään kuin juoneltaankin ja lopputulos on vaikutelmaltaan vesitetty.

Alkuperäisestä Spawnista Wikipediassa

Viralliset sivut

Wikipediassa