Real Steel on lämminhenkinen perhe-elokuva, joka sijoittuu vuoteen 2020. Nyrkkeilyssä robotit ovat ottaneet ihmisnyrkkeilijöiden paikan. Charlie Kenton on entinen nyrkkeilijä, joka yrittää melko huonolla menestyksellä luoda itselleen uraa robottinyrkkeilyssä. Sitten kohtalo puuttuu peliin, kun Charlie saa kuulla entisen tyttöystävänsä kuolleen. Heillä on yhteine poika, 11-vuotias Max, jonka huoltajuuden Charlie antaa suosiolla tämän tädille ja sedälle - 100 000 dollarin korvausta vastaan. Charlie joutuu kuitenkin ottamaan pojan hoiviinsa kesän ajaksi, jotta pari pääsee viettämään lomamatkaa Euroopassa.

Loppu elokuva onkin jo aika helppo arvata: isä ja poika löytävät pikkuhiljaa yhteisen nuotin ja siinä sivussa poika myös löytää ja korjaa vanhan harjoitusrobotin, josta he yhdessä tekevät voittoisan sankarin nyrkkeilyrinkiin. :)

Elokuvan tarina on herttainen, näyttelijäsuorituksen hyviä ja erikoistehosteet rautaisia. ;) Parhainta viimeisissä on tapa, jolla kuvamaailmassa sekoittuu uusi, vanha ja vanhentunut. Kaikki ei ole kiiltävää ja uutta, vaan ympäristössä on paljon tuttujakin elementtejä. Lisäksi monet uusista jutuista on kaikkea muuta kuin uusia. Monet roboteista ovat kuluneita ja kolhiintuneita, joten niihin uskoo aivan eri tavalla kuin pelkkään kiiltävään kromiin.

Kokonaisuus ei ole parhaimpia elokuvia ever, eikä edes parhain robottielokuva ever, mutta hyvä ja hauska katsottava joka tapauksessa. :) DVD:n lisämateriaaleihin kuuluva mokaraita on aina suosikki ja myös ohjaajan kommenttiraitaa kuunteli mielellään, joten paketti oli hintansa väärti nyt ainakin.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Viralliset sivut

Traileri