Underworld-sarjan toinen osa jatkaa suoraan siitä mihin ensimmäinen elokuva loppui jatkaen samalla maailman ja vampyyrien sekä ihmissusien historian kehittämistä. Selene ja Michael ovat paossa, viimeinen vampyyrijohtajista Markus on herännyt ja varjoissa liikkuu uusi tekijä, johon ensimmäisessä elokuvassa emme ole vielä tutustuneet.

Elokuvan edetessä paljastuu uusia juttuja sekä Selenen historiasta että siitä miten vampyyrit ja ihmissudet ovat tässä maailmassa syntyneet ylipäätään. Pohjimmiltaan sodassa on kyse sukuriidasta, joka on levinnyt vuosisatojen mittaan, samalla, kun suvun piilossa pysynyt patriarkka Alexander Corvinus yrittää pitää ihmiset pimennossa.

Kuten ensimmäisessä elokuvassa, myös tässäkin on toimintaa ja erikoistehosteita vaikka muille jakaa, mutta samalla myös kiinnostava juoni ja erilainen, uusi mytologia vampyyreille ja ihmissusille. Lopputulos on vähintään yhtä hyvä elokuva kuin ensimmäinenkin ja melkein ainoa murmutuksen aihe on se, että Michael jää kaiken muun alle aika tehokkaasti.

Hänestä kun saisi paljon enemmän irti, onhan hän ensimmäinen vampyyri-ihmissusi-hybridi, joka on ollut mukana menossa vasta muutaman päivän. Valitettavasti Selene on niin vahva ja vetävä hahmo, että hän saa ymmärrettävästi enemmän elokuvan toiminnan keskellä rajallista kehitysaikaa. Niinpä Michael jää jossain määrin yksipuoliseksi Selenen kiinnostuksen kohteeksi ja deus ex machinae -hahmoksi, jonka henkiin herääminen auttaa Selenen voittoon.

No ehkä jossain välissä joku sarjaan saadaan mukaan myös Michaelin tarinaa lisää. Sen perusteella mitä tiedän sarjan kahdesta jäljellä olevasta elokuvasta sekä tekeillä olevista, vielä niin ei ole käynyt, mutta mistä sen tietää mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Käsittääkseni en ole ainoa, jota harmittaa Michaelin jääminen Selenen varjoon. Toki Selenekin on kiinnostava hahmo, mutta myös Michaelin tarina kiinnostaisi.

Mutta palatakseni tähän sarjan toiseen osaan, tarinajatkumon yhtenäisyys tekee siitä melkein täydellisen jatkeen ensimmäiselle leffalle. Elokuvat voisi katsoa putkeen ilman, että siirtymää edes huomaisi. Harvoin tulee nähtyä jatko-osaa, joka nivoutuu näin täydellisesti ensimmäiseen osaan, ellei elokuvia ole alunperinkin suunniteltu kokonaisuudeksi (a la Lord of the Rings).

IMDb:ssä

Wikipediassa

Arvostelu Leffatykki-sivuilla

Traileri