Vaikka rakastankin nettisarjakuvia, "kuollut puu" -versioissa on aina oma viehätyksensä. Aina välillä on vain kiva irtautua läppäriltä ja toisin kuin raahattavani, kirja on helpompi viedä messissä minne tahansa. Kun sekaan heitetään se, että kirjan ostamalla voin tukea artistia konkreettisesti, niin olen ottanut tavaksi ostaa jokaisesta sarjakuvasta, josta todella pidän ja jota luen paljon netissä, ainakin yhden kirjan tai oheistuotteen tai jotain.

Yläkerran huone kuuluu tähän sarjaan hankintoja. Alunperin Anime-lehdessä ja sitten Japan Popissa julkaistu Narulla-sarja poiki täysipitkän albumin, jossa ratkaistaan mysteeriä Suomen maaseudulla. Päällisin puolin keveän tarinan taakse kätkeytyy huomattavasti rankempiakin teemoja ja tarinaa voi lukea juuri sillä tasolla kuin itse huvittaa. Vaikka Narulla-sarjaan tutustumista ei tarvita, jotta tämä tarina aukeaisi, se auttaa syventämään päähahmon Mironin taustoja. Toisaalta mystinen muukalainen, jonka tuuli tuo kaupunkiin ratkaisemaan mysteeriä, on tuttu hahmo fantasiamaailmoissa. :)

Ijäksen manga-vaikutteinen, kepeä piirrostyyli on aina ollut allekirjoittaneen mieleen, kuten myös ilmeikkäät hahmot, joiden tunteet ovat heti luettavissa heidän kasvoistaan. Sarjakuvayhteisö Seitin kautta suoritettu painatus on hyvälaatuista ja pokkarimalli toimii hyvin. Hintaansa nähden oikein hyvä hankinta siis!

Auran sivut

Sarjakuva seitti.fi-sivuilla

Sarjakuva netissä