Nelosen syksyn uutuussarjoihin kuuluu Terry Goodkindin fantasiaromaanisarjaan Sword of Truth. Kyseinen kirjasarja on minulle nimeltä tuttu, mutta en ole sitä koskaan lukenut. Nyt tietenkin pitäisi, kun kerran olen tv-sarjankin nähnyt...

Sarjan päähenkilö on Richard Cypher, melkolailla metsässä kasvanut nuori mies, joka paljastuu ennustusten Etsijäksi, kun Tunnustaja Kahlan ilmestyy hänen kotikyläänsä etsimään häntä ja kuuluisaa velhoa Zeddicus Zu'l Zoranderia eli Zeddiä. Käy ilmi, että Richardin tehtävä on voittaa D'Haran valtakunnan tyranni Darken Rahl, mikä ei olekaan mikään helppo homma.

Pakko myöntää, että olen melkoisen innoissani siitä, että näitä isoja fantasiasarjoja alkaa näkyä tv:ssä. Aikaisemmin tällaisia sarjoja ei ole voitu oikein tuottaa animaation ulkopuolella, mutta nyt kun erikoistehosteet ovat kehittyneet, se onnistuu. Ja vampyyrihurmoksen jäätyä jälleen (viimein?) taka-alalle pääsemme näkemään jotain uutta. Siitä en mene vielä sanomaan onko sarja loppujen lopuksi sen kummempi kuin aikaisemmat (Xena, Hercules...), jotka eivät lopulta juurikaan napanneet allekirjoittanutta mukaansa. Tämä sarja on kyllä edennyt jo kymmenenteen jaksoon, mutta itse olen ehtinyt katsomaan vasta pari jaksoa, joten mielipide on vielä avoin, mutta varovaisen toiveikas.

IMDb:ssä

Wikipediassa