MTV3 Faktalla esitetty dokumentti on sikäli harhaanjohtavasti nimetty, että vaikka dokumentissa kyllä kerrotaan myös kokaiinin käytön historiasta, sen varsinainen pääpaino on nykyhetkessä, siinä miten kokaiini tuotetaan ja tuodaan Yhdysvaltoihin ja ketkä sitä siellä käyttävät. Myöskään Amerikan mantereiden ulkopuolelle dokumentti ei eksy.

Nämä painopisteet eivät kuitenkaan tarkoita, että kyseessä olisi huono dokumentti tai että se ei olisi kiinnostava. Päinvastoin. Pelkkää historiaa kertova versio olisi ollut omalla tavallaan kiinnostava, mutta todennäköisesti myös varsin kuiva. Tämä sosiologisempi ja yhteiskunnallisempi ote nappaa huomion helpommin. Vastakohta kokaiinia henkensä uhalla viljelevien ja salakuljettavien Etelä-Amerikan mantereella asuvien ja sitä Yhdysvalloissa käyttävien, menestyvien nuorien välillä on säväyttävä. Samanaikaisesti ei myöskään piilotella sitä kuoppaa, johon pidentynyt riippuvuus voi johtaa, niin taloudellisesti kuin terveydenkin kannalta.

Dokumentissa ei saarnata, mutta seuraamuksia ei myöskään yritetä lainkaan peitellä. Katsoja saa vetää omat johtopäätöksensä. Tarkoituksena on jakaa tietoa ja siten toivottavasti vaikuttaa maailman menoon.