Predators- ja Alien vs Predator -elokuvista olen jo kirjoitellut, joten hypätäänpä niistä yli ja suoraan seuraavaan.

Tämä AVP2 elokuva ei Suomessa koskaan päässyt teatterilevitykseen (tai sitten olen todellakin onnistunut missaamaan jotain...), mutta DVD:t on onneksi keksitty. Tosin, elokuva ei erityisesti ollut minulle kylläkään mieleen...

Juoni lähtee liikkeelle suoraan edellisen elokuvan lopusta, jossa predatorien aluksessa syntyy alien. Sen riehumisen johdosta alus päätyy takaisin maapallolle ja alienit alkavat valloittaa pientä kaupunkipahasta Coloradossa, Yhdysvalloissa. Aluksesta lähtenyt hätäviesti tuo Maahan myös predatorin, joka ottaa asiakseen tuhota kaikki todistusaineistot heidän ja alieneiden olemassa olosta.

Alieneiden ja predatorien kamppailu sinällään on kiinnostavaa. Myös uusi predalien eli predator/alien-hybridi on melko toimiva hirviö. Eniten elokuvassa haittasi kaksi asiaa, toinen juonellinen ja toinen tekninen. Juonellinen ongelma oli se, että elokuvassa törttöileviä ihmisiä oli aivan liikaa. Vaikka lopulta eri joukot karsitaankin kouralliseksi ja yhdistetään, alussa tulee kovin hyppivä olo, kun seurataan ensin yhtä poppoota ja sitten toista. Sekaan heitetty teiniromanssi onkin jo sitten ihan turhaa.

Tekninen ongelma puolestaan oli se, että elokuva oli valaistukseltaan ja värimaailmaltaan niin tummanpuhuva, että koti-tv:n ruudulta siitä ei pahimmillaan saanut juuri mitään selvää. Juonta on vaikea seurata, kun ruudulla ei näy kuin hämyisiä varjoja. Teatterissa tilanne olisi varmasti ollut eri, mutta olisin toivonut, että tekijät olisivat huomanneet ajatella myös DVD-katsojia näitä teknisiä päätöksiä tehdessään.

DVD:n ekstrat olivat perinteiset, mutta ihan ok. Tarkoitushan tietenkään ei ole, että juoni selviää vasta kommenttiraitaa kuunnellessa, mutta tässä tapauksessa niin kyllä meinasi paikoitellen käydä. Kokonaisuus oli siis pettymys.

IMDb:ssä

Wikipediassa