Suzanne Collinsin saman nimiseen romaaniin perustuva elokuva sijoittuu tulevaisuuden Yhdysvaltoihin, jossa pääkaupunkia Capitolia ympäröiviltä 12 alueelta valitaan arpomalla joka vuosi poika ja tyttö kilpailemaan brutaalissa Nälkäpelissä. Kyseessä on televisiokisa, jossa nuoret taistelevat keskenään, kunnes vain yksi on enää hengissä.

Ajatus televisiossa esitettävien kilpailuohjelmien muuttumisesta brutaaleiksi gladiaattorikamppailuiksi on vanha. Tunnetuin aikaisempi esimerkki lienee Stephen Kingin Running Man, joka sekin päätyi aikoinaan valkokankaalle. Ajatus on kuitenkin tässä versiossa kehitetty sikäli pitemmälle, että kilpailuilla on muitakin motivaatioita kuin pelkkä raakuus, ainakin alunperin. Kirjaa en ole lukenut, joten suurin osa sen varmasti sisältämästä taustatiedosta jää omalta osaltani pois, mutta elokuvakin sisältää runsaasti vinkkejä monimutkaisesta yhteiskunnasta.

Elokuvan tarina tosin luonnollisesti kiertää itse pelin toiminnan ympärillä. Toisia kilpailijoita ei kuitenkaan käsitellä puhtaasti päähenkilön Katnissin vihollisina, sillä he ovat kuitenkin samassa asemassa kuin hänkin: paikalla pitkälti vastentahtoisesti. Kokonaisuutena elokuva oli siis monipuolisempi kuin pelkkä toimintapläjäys ja varsin hyvin tehty-

IMDb:ssä

Wikipediassa

Kirjasarjan viralliset sivut