Erin Hunter on nimimerkki, jonka takana piilottelee peräti neljä kirjailijaa: Kate Cary, Cherith Baldry, Victoria Holmes ja Tui Sutherland. Heidän suosittuun lapsille ja nuorille tarkoitettuun kirjasarjaan perustuva kolmi-osainen länsi-manga kertoo Harmaaraidasta, Myrskyklaanin kissasoturista, joka jää jälkeen, kun kaksijalat (eli ihmiset...) tuhoavat klaanien kotimetsän. Sarja seuraa Harmaaraidan seikkailuja ja vastoinkäymisiä, kun hän yhdessä kotikisu Millien kanssa koettaa löytää takaisin klaaninsa luo.

Hieman nuoremmalle väelle tähtäävä mangasarja ei varsinaisesti vaadi, että kirjasarja olisi tuttu, mutta kyllä se silti tähtää hieman enemmän kirjan seuralaiseksi kuin siitä erilliseksi tarinaksi. Silti, rivien välistä pystyy lukemaan kaiken mitä tarvitsee tietää eli mangat voi aivan hyvin lukea ensiksikin. Vaikka osia on kolme, yksittäiset osat ovat melko lyhyitä, joten juoni kokonaisuudessaan jää varsin lyhyeksi. Täytyy myös sanoa, että juoni ei juurikaan sisällä yllätyksiä ja hahmot jäävät melko pintapuolisiksi. Piirrosjälki ei ole paha, mutta kissat näyttävät ajoittain kovin jäykiltä.

Sarja ei siis ollut parhain lukemani ja täytyy myöntää, että jos haluan lukea vastaavan kissatarinan, nappaan ennemmin käteen Tad Williamsin ikivanhan suosikkiromaanin Tailchaser's Song. Kissasoturit-sarjaa en ole lukenut, joten en osaa sanoa ovatko itse romaanit sarjakuvaa parempia, mutta Tailchaser's Songin juoni on hyvin samantapainen kuin sarjakuvalla, mielestäni vain huomattavasti parempi. Silti, on sarjakuvassakin puolensa ja varmasti sopii nuoremmalle väelle tai kirjasarjaan tykästyneille.

Kirjoista suomenkielisessä Wikipediassa

Kirjasarjan virallinen sivusto

Manga sarjan suomenkielinen sivusto

Mangoista virallisilla sivuilla