Himaset on suomalainen versio vanhasta suosikistani Baby Bluesista: perhe-elämästä kertova sarjakuva, jonka huumori perustuu tyystin oikean elämän tapahtumiin. Lasten näkökulmasta maailma on outo paikka ja heidän kanssaan sattuu ja tapahtuu, vaikka minkä tekisi.

Ehkä suurin ero näiden kahden välillä (kulttuurierojen lisäksi siis...) on se, että Himaset on vielä lähempänä totuutta kuin Baby Blues. Jälkimmäisessä huumori perustuu tosielämään, mutta lopulta sarjakuvan perhe elää kuitenkin idyllisessä maailmassa, jossa kaikki on aina oikeastaan hyvin, kukaan ei tee täysiä tyhmyyksiä, ja keneltäkään ei pala proppa lopullisesti. Havunen ja Toivonen eivät kaunistele, vaan mukaan mahtuu niin aikuisten ihmisten päähänpistojen aiheuttamia mokia kuin tosielämän parisuhdedraamaakin, mutta aina nähtynä siihen sisältyvän huumorin linsin läpi. Jokainen meistä tietää, että vaikka tuollaiset tilanteet eivät ole hauskoja sillä hetkellä, jälkikäteen sitä nauretaan.

Piirrosjälki on elävää ja varsinkin liike kuvataan hyvin. Mikä onkin tarpeen, sillä lasten kanssa liike on vakio. Myös ilmeet ja varsinkin eleet ovat erinomaisesti kuvattuja, joten sarjakuvan huumori vain tiivistyy, kun kuva pääsee kertoman tuhat sanaa lapsensa edesottamuksista äimistyneen vanhemman ajatuksista.

Kirja julkaisijan sivuilla