Disney-kokoelmani digisointi DVD:eiksi on saanut aikaan pienen Disney-buumin blogin kohdalla. :)

Disneyn viides animaatioelokuva Bambi lienee tarinaltaan kaikille tuttu: metsän prinssin poika, valkohäntäpeuran vasa Bambi syntyy ja kasvaa, opetellen metsän tavoille. Juonellisesti tarina on oikeastaan melko köyhä, vaikkakin hahmot ja seikkailut ovat hauskoja ja jännittäviä. Minua elokuvassa on aina viehättänyt eniten uskomattoman kaunis piirrosjälki, jossa tyylitellyt taustat luovat hämyisän metsätunnelman, johon liikkuvat hahmot sulautuvat uskomattoman hyvin, ja mahtava ääniraita, jossa symfoniamainen orkesterimusiikkia lomittavat yksinkertaiset, mutta kauniit teemat.

Jälleen kerran juhlajulkaisu sisälsi kiinnostavaa taustatietoa vaikka kuinka. Erityisesti minua viehätti ääninäyttelijöiden lapsuuden tarinat elokuvan tekemisestä ja on pakko myöntää, että olen samaa mieltä merivoimien erikoisjoukkojen jäseneksi kasvaneen nuorta Bambia esittäneen Donnie Dunaganin kanssa: jos olisi päässyt tietoon ketä hän esitti Disney'n Bambissa hänen sotilasuransa alkuvaiheilla, se olisi loppunut siihen paikkaan. :D

Bambi on elokuva, jota katson ja erityisesti kuuntelen mieluusti uudelleen ja uudelleen, ja pakko on myöntää, että sen tekeminen on vaatinut ammattitaitoa ja taiteellista uskallusta, jota harvoin näkee nykyään.

Elokuva suomenkielisessä Wikipediassa

Kirja suomenkielisessä Wikipediassa

Kirja englanninkielisessä Wikipediassa

IMDb:ssä

DVD-julkaisun viralliset sivut