Death Note on saanut paljon hypeä jo kauan ennen tätä suomenkielistä julkaisua. Ensireaktioni kaikkeen hypettämiseen tuppaa olemaan negatiivinen, sillä harva juttu on oikeasti hypensä arvoinen, mutta pakko on myöntää, että Death Note on erittäin kiinnostava tarina. Kaikki alkaa, kun kyllästynyt kuoleman jumala Ryuk pudottaa muistikirjansa, death noten, ihmisten maailmaan ja sen löytää opiskelija Light Yagami. Kun death noteen kirjoittaa ihmisen nimen, tämä kuolee. Light alkaa käyttää death notea rikollisten rankaisemiseen ja pian maailmalla huomataan rikollisia tappava sarjamurhaaja, joka nimetään Kiraksi. Kiran perään lähtee salaperäinen salapoliisi L ja kujanjuoksi Lightin ja L:n välillä voi alkaa...

Death Noten hahmot ovat kiinnostavia ja tarinassa nostetaan esiin vaikeita moraalisia pulmia. Lisäksi Lightin ja L:n välinen shakkipeli kummankin koettaessa pysyä toisen edellä on vähintäänkin kiinnostava ja erittäin hyvin kirjoitettu. Obatan piirrosjälki on kaunista katsella ja varsinkin L:n oudot asennot ja ilmeet ovat hyvin jännää nähtävää. Kuvaa elää ja tarina liikkuu sulavasti.

Sekä tarina että piirrosjälki ovat selvästi ammattilaisten tekemää ja jo ensimmäisessä kirjassa tarina vie mukanaan. Kiinnostavimpia puolia tarinassa on se, että mystisen kuoleman jumalan Ryukin läsnäolosta huolimatta valokeila on ihmishahmoissa, Lightissa ja L:ssä. Ryuk on vain sivuhahmo, jota käytetään enimmäkseen, jotta Lightilla olisi joku, jolle selittää ajatuksenkulkunsa niin, että lukijakin pysyy mukana.

Death Note on erinnomaista luettavaa ja saamansa hypen arvoinen.

Egmont

Wikipedia englanniksi

Wikipedia suomeksi