Pitch Black seuraa Alienin luomaa kaavaa scifi/kauhu-trilleristä. Uuteen Mekkaan matkalla ollut kuljetusalus ajautuu reitiltään ja putoaa puoli-tuntemattoman planeetan pinnalle. Suurin osa matkustajista kuolee, mutta eloonjääneiden joukossa on Riddick, vankikarkuri, jota Johns-niminen palkkionmetsästäjä oli kuljettamassa takaisin vankilaan. Riddickin taistelutaitoja sekä hänen vankilassa saamaansa kykyä nähdä pimeässä tarvitaankin pian, kun käy ilmi, että tämän planeetan öissä liikkuu oikeita hirviöitä...

Juonellisesti ja tasoltaan elokuva on varsin perinteinen. Tämä tietenkin tarkoittaa sitä, että katsojan on pakko antaa anteeksi joitakin varsin erikoisia juonikuvioita, jotta tarina pysyisi vauhdissa... Kiinnostavan tarinasta tekee sen, että yksikään päähahmoista ei ole perinteinen hyvis. Kaikkilla heistä on omat salaisuutensa, lukuunottamatta Riddickiä, joka ei missään välissä yritä kieltää olevansa tappaja tai mitenkään selitellä tekojaan.

Riddick onkin mainio hahmo ja monipuolinen hahmo ja käsikirjoittajat eivät ole pilanneet häntä koettamalla selitellä häntä liikoja elokuvassa. Katsoja ei oikeastaan tiedä Riddickistä yhtään sen enempää kuin elokuvan muutkaan hahmot ja se on mielestäni vain hyvä. Vin Diesel tekee hyvää työtä häntä esittäessään.

Kotisivut

IMDb:ssä

Wikipediassa

Muita mielipiteitä Rotten Tomatoesilla