Sarjakuvaelokuvien sarja senkun jatkuu ja tällä kertaa on vuorossa Rautamies eli miljonäärinero Tony Stark. Elokuva pysyy melko lähellä alkuperäistä tarinaa: asekaupalla omaisuutensa tehnyt tiedenero ja playboy Tony Stark oppii rankan elämänläksyn, kun hänet kidnapataan ja hän melkein kuolee. Hänen onnistuu pelastaa oma elämänsä luomalla haarniskan, jota hän myöhemmin alkaa käyttää ihmisten hyväksi.

Robert Downey Jr. tekee varsin hyvän roolisuorituksen Tony Starkina. Kokonaisuudessaan elokuva yllätti mieluisasti. Rautamies ei ole koskaan ollut aivan yhtä antoisa hahmo kuin esim. Hämäri ja elokuvassa oli selkeä mahdollisuus antaa haarniskalle päärooli ihmisen sijaan. Sen sijaan elokuvassa on actionin lisäksi ihan aitoja ihmisiä, jotka oppivat ja muuttuvat.

Minulle erityisesti oli mieleen se, kuinka elokuvassa käsiteltiin itse haarniskan luomisprosessia ja näytettiin kuinka se on jatkuva prosessi, jota Tony ei saa koskaan valmiiksi. Erehdyksen ja yrityksen kautta valmistuva teknologian mestariteos on ollut sarjakuvassakin aina muuttuva osa, joten sen ottaminen huomioon heti alusta on ihan mukava vivahde. :)

Kaiken kaikkiaan lopputulos on selkeästi paremman pään actionleffa, jota katsoi aivan mielellään.

IMDb:ssä

Rautamiehestä Wikipediassa

Leffan viralliset sivut