Transformers 3:n pettymyksen perään lähdin sitten etsimään elokuvaa, jossa olisi ihka oikea *juoni*. Duncan Jonesin ohjaamassa ja Ben Ripleyn kirjoittamassa scifi-trillerissä Jake Gyllenhaalin mainiosti esittämä kapteeni Colter Stevens huomaa elävänsä samaa kahdeksaa minuuttia terroristi-iskussa tuhoon tuomitussa junassa uudelleen ja uudelleen samalla, kun hänen ohjaajansa kapteeni Colleen Goodwin yrittää painostaa häntä selvittämään kuka junan tuhosi. Kierointa asiassa on se, että junassa ei ole Colter Stevens, vaan historianopettaja Sean Fentress...

Vaihtoehtoisia todellisuuksia hyväkseen käyttävä scifi-tarina etenee pikkuhiljaa, kun Stevens selvittää ei ainoastaan kuka junan tuhosi, vaan myös mitä hänelle itselleen on tapahtunut. Samalla hän ihastuu alter egonsa Sean Fentressin ystävään Christinaan. Elokuvan tärkein suhde ei kuitenkaan ole Stevensin kehittyvä tuttavuus Christinaan, vaan hänen ja Goodwinin välille syntyvä luottamus. Elokuvan kaikki näyttelijäsuoritukset ovat mainioita, mutta elokuvan kantava pilari on Gyllenhaal ja hänen mahtava esityksensä. Ilman uskottavaa Stevensiä elokuva ei toimisi, ei sitten mitenkään.

Elokuvassa on hieman samaa vibaa kuin toisessa mainiossa tuoreessa scifi-rainassa eli Inceptionissä, mutta teettää katsojalla vähemmän töitä. Silti, Source Code pistää myös ajattelemaan ja paljon. Suosittelen lämpimästi!

IMDb:ssä

Wikipediassa

Rotten Tomatoes