Olen blogannut tästä sarjasta jo aikaisemmin, kun katsoin sarjan ensimmäisen kauden. Sitten onnenkantamoinen toi käsiini loputkin kaudet yhtenä (erittäin edullisena) boxset-pakettina, joten what the heck. :)

Nyt kun olen nähnyt koko sarjan, olen hieman kahden vaiheilla kokonaisuudesta. Hahmot ja varsinkin heidän välisensä suhteet toimivat sarjassa hyvin. Pidin kovasti siitä, että Johnnyn ja hänen entisen kihlattunsa uuden aviomiehen, sheriffi Walt Bannermanin välinen suhde varsinkin kehitettiin ajan kanssa todelliseksi ystävyydeksi alun ymmärrettävästä kankeudesta huolimatta. Sarjan ongelmana oli se, että kirjoittajat eivät missään vaiheessa oikein saaneet päätettyä millaista sarjaa he olivat tekemässä: onko kyse pitkän linjan jännityssarjasta, jossa Johnny ystävineen koettaa pelastaa maailmaa vai episodimainen sarja, jossa yksittäiset tapaukset, joihin Johnny taitojensa takia sekaantuu, eivät liity juurikaan toisiinsa.

Olisin mieluummin nähnyt jomman kumman näistä kahdesta. Joko hyvin kirjoitetun trillerin maailman pelastamisesta tai pelkkiä episodeja siitä millaista on elää, kun aina esineitä tai ihmisiä koskettaessaan saa tietää enemmän kuin halusikaan. Nykyisellään sarja ei pureudu kunnolla maailmanlopputeemaansa, vaan episodimaisten jaksojen väliin on tiputeltu tätä juonta edistäviä jaksoja, jotka eivät kuitenkaan tunnu menevän minnekään.

Tästä puutteesta huolimatta kyseessä on kuitenkin kiinnostava sarja ja varsinkin alkupuolen kausiin mahtuu useita hyvinkin kiinnostavia jaksoja. Myöhemmissä kausissa Johnnyn kykyjen tutkiminen tuntuu jäävän vähemmälle, joten ne eivät ole enää yhtä kiinnostavia, mutta ihan mukiin meneviä kaikesta huolimatta.

Boksin mukana tuli vielä yhden DVD:n verran lisämateriaalia lyhyiden dokumenttien ja haastatteluiden muodossa, mikä ei ollut mitään ihmeellistä, mutta ihan kiva lisä muutenkin toimivaan pakettiin.