Tarinaltaan Elm Street 4 jatkaa siitä mihin edellinen jäi: Kristen, Joey ja Kincaid, edellisen elokuvan henkiin jääneet, ovat palanneet normaaliin elämään, kun Freddy palaa heidän uniinsa. Alkuperäinen kolmikko ei kauaa kestä, joten heidän uusien kaveriensa Alicen ja Danin täytyy astua taisteluun Freddya vastaan.

Yksityiskohtia lukuunottamatta tämä Elm Street ei varsinaisesti eroa muista. Juoni on tässä vaiheessa jo kaavoittunut, eikä maailmaan varsinaisesti tuoda mitään uutta. Efektit kehittyvät, mutta veren määrä alkaa olla jo täysin turruttavaa tässä vaiheessa. Hahmot ovat yksiulotteisia ja kliseisiä. Ja kaikesta tästä huolimatta elokuva toimii ja on hyvä genrensä ja aikakautensa edustaja. :)

Suomalaisen kannalta kiinnostavaa elokuvassa on tietenkin ohjaaja eli Renny Harlin. Elm Street 4 on pitkälti se elokuva, joka varmisti, että Harlin oli menestyksekäs Hollywood-ohjaaja. Kauhu- ja toimintaelokuvissa Harlin onkin ihan ok ohjaaja suurimman osan aikaa, vaikka ei hän mitään erityisen hienoa ole koskaan aikaiseksi saanut.

DVD ei tällä kertaa sisältänyt lainkaan kommenttiraitaa, mutta joukon ihan kiinnostavia haastatteluja kyllä, joten lisämateriaalipuoli oli ihan ok myös.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Arvostelu Rotten Tomatoesilla

Traileri