Gravity on kaikin puolin mainio elokuva, joka kannattaa käydä katsomassa 3D:nä, jos vain mahdollista. Avaruuteen sijoittuvan elokuvan keskipisteessä on Sandra Bullockin esittämä tri Ryan Stone, joka jää ensikertalaisena avaruusmatkalaisena ainoana henkiin, kun kiertoradalla oleva roska aiheuttaa onnettomuuden avaruuslennon aikana.

Vaikka alkumetrien jälkeen Bullock onkin elokuvan ainoa ihmishahmo, erittäin mahtavasti kuvattu avaruus käy jo toisesta pääosan esittäjästä. Juuri siksi elokuva on parhaimmillaan mahdollisimman suurella kankaalla 3D:nä, sillä kyseessä on kaikinpuolin paras planetaarioesitys lähiavaruudesta, jonka olen koskaan nähnyt. :) Kun tarinaan lisätään vielä toimia "human element" eli kyse on oikeista ihmisistä, eikä vain toiminnasta ja tohinasta, niin kokonaisuus on mielestäni todella hyvä.

Jos valittamista pitää etsiä, niin mielestäni elokuvan musiikkia olisi voitu vielä hioa. Sen atonaalinen luonne sopi erinnomaisesti avaruuteen, mutta ääntä oli kokonaisuutena liikaa. Olisin mieluusti kuullut ennemmän hiljaisuutta koko elokuvan läpi, sillä sitähän avaruudessa riittää. Musiikki oli siis hyvää, mutta sitä oli liikaa.

IMDb:ssä

Wikipediassa

Viralliset sivut

Traileri